Klíčkový olej

Klíčkový olej s vitamíny A,C,E

Víte, že během výcvikového kursu Podvodní demoliční skupiny námořnictva US armády probíhal pokus, který byl zaměřen na schopnost oleje z pšeničných klíčků kontrolovat strach, závratě, otupělost a slabost?
Jedna skupina komanda dostávala placebo ve formě oleje z bavlníkových semen a druhá olej z pšeničných klíčků. Při experimentu nikdo ze zúčastněných nevěděl, který druh kapslí dostává. Po vyhodnocení výsledků bylo zjištěno, že skupina, která brala olej z pšeničných klíčků byla o 62% lepší než ta, která brala placebo!

Klíčkový olej za 175 Kč !!!

Klíčkový olej s vitamíny A,C,E

Zázračný nositel života

Životadárné účinky látek obsažených v pšeničném klíčku se násobí v jeho oleji, ve kterém řada z těchto látek dosahuje největší koncentrace.
Pšeničné klíčky jsou pro svoji vysokou výživnou hodnotu známé již od starověku. Je to nejlepší zdroj vitaminu E a rovněž dobrý zdroj bílkovin - půl hrnku pšeničných klíčků má tolik bílkovin jako čtyři vejce. Je to rovněž koncentrovaný zdroj vitaminů B, železa, fosforu, stopových prvků, esenciálních mastných kyselin a přírodního estrogenu. Olej z pšeničných klíčků obsahuje octacosanol, což je látka, která má mnoho pozitivních účinků na náš organismus.
Dr. T. Cureton, ředitel Ústavu fyzické kondice při Illinoiské Universitě po léta prováděl pokusy, při kterých podával olej z obilných klíčků mládeži, starým lidem a sportovcům. Jedna lžička podávaná denně skupině starých lidí, kteří vedli sedavý způsob života, způsobila prudký nárůst (v průměru o 51%) fyzické kondice a odolnosti.

Hlavní účinky:

  • Posiluje nervový systém a schopnost koncentrace.
  • Je účinný antioxidant. Chrání buňky před volnými radikály. 
  • Zcela přirozeným způsobem výrazně zvyšuje fyzickou výkonnost a vytrvalost, bez toho aby odčerpával "železné rezervy" organismu tak jak to dělají povzbuzující přípravky na bázi kofeinu nebo guarany. 
  • Zvyšuje odolnost proti stresu.
  • Pomáhá při nemocech nervosvalového původu (epilepsie, skleróza multiplex, slabost svalů, mozková obrna, a pod).
  • Ulevuje od zánětlivých bolestí kloubů. 
  • Omezuje tvorbu sraženin na stěnách artérií.
  • Snižuje riziko potratů a počet nedonošených dětí.
  • Vylepšuje stav vlasů a pleti. 
  • Usnadňuje hubnutí.

Balení: 60 kapslí

Složení: Klíčkový olej 109,7 mg/1cps, přírodní betacaroten 0,3mg/cps, přírodní vit.E 30mg/cps., vit. C 25 mg/cps 

Dávkování: 2 kapsle denně

Víte, že ....

   Každý, kdo je vystaven psychickému nebo fyzickému stresu může mít z klíčkového oleje užitek. Aby jste zažili stres se nemusíte účastnit výcviku podvodního komanda. Výzkumy ukazují, že puls člověka, který hraje nesnadnou šachovou hru, dosahuje stejných hodnot, jako u člověka běžícího závod na jednu míli. Mentální stres může být dokonce škodlivější, než fyzické zatížení, protože není provázen zvýšeným příjmem kyslíku.

   Octacosanol obsažený v klíčkovém oleji brání nekontrolované tvorbě hormonů, které mají na starost srážení krve (tzv. tromboxanů). Tyto hormony, mimo to, že jsou tvořeny na základě tělesné potřeby, mohou též vznikat ve velkém množství v důsledku oxidační aktivity volných radikálů.

   Již v roce 1937 byl klíčkový olej podáván ženě, která měla několik samovolných potratů a umožnil jí donosit a porodit zdravé děti. Řada současných studií poukázala na to, že podávání klíčkového oleje zmenšilo na polovinu výskyt těhotenské toxémie, samovolných potratů a porodů nedonošených dětí.